Katrineholmsrevyn 2020

Den nya eran

Om föreställningen

Vad har hänt egentligen?

En kort sammanfattning om 2019 kommer här inom kort! Så länge kan du läsa om vad som hände under 2018 som vi använde som inspiration till förra årets föreställning:

Valet

2018 var ett valår och det blev ju en långdragen historia som inte är färdig ännu! Vem ska styra landet och vem bestämmer det? Vad hände egentligen med röstresultatet? Vi hittade en rolig och skruvad idé från 1969 och tv-programmet Partaj som vi applicerade 2018 års val på.

SJ

Tågen går ju... inte riktigt som de ska. Vi skruvade till det och lät 100-årsfirandet av Ingmar Bergman och hans "Döden" få gestalta. Även Post Nord har ju haft svårt att hitta fram i tid med rätt grejer! Det är ju rena Döden!

GDPR

Känner ni Gunnel Dahlia Persson Rudin? Det är en fullkomligt trist byråkrat, nyinflyttad från Bryssel. GDPR, som ersatte personuppgiftslagen, PUL, i maj 2018, var så krånglig att hälften hade varit för mycket! Ni vet väl att en ska ha en lista över vilka register en har? Och att en inte får skriva ut personnamn, födelseår eller annat som kan avslöja en identitet i epost och SMS? Ja, om du inte har en lista över det förstås!

IKONER UR TIDEN

Med smaskiga musiknummer hyllar vi storheter som Avicci, Lill-Babs och Aretha Franklin, som alla sorgligt nog dog under 2018.

SVENSKA AKADEMIEN

2018 var året då Svenska Akademien utsattes för en fundamental kris. Denna 1700-talsinstitution som har till uppgift att vårda det svenska språket samt att dela ut Nobelpriset i litteratur skakades rejält när den så kallade "kulturprofilen" med koppling till akademien ställdes inför rätta efter avslöjanden om våldtäkter. Kulturprofilen sattes i fängelse, flera ledamöter hoppade av sina uppdrag och något Nobelpris skulle inte delas ut detta år. Akademiens ständige sekreterare Sara Danius meddelade att inte heller hon kunde fortsätta under rådande omständigheter. Sara, ofta iklädd knytblus, hedrades av tusentals människor på sociala medier iklädda just knytblusar och blev en del av den stora manifestationen #metoo.

OCH VISST ÄR DET SKEVT...

Att vi bryr oss mer om att Oboy'en tagit slut än om skogarna som brinner ner på grund av det skeva klimatet?

Att det är lättare att skriva en hatisk kommentar på nätet än att ge en kram?

Att vissa fartgupp i Katrineholm måste ältas i varje artikel som Katrineholms-Kuriren lägger ut på Facebook?

Torsdag 23 januari
Fredag 24 januari
Lördag 25 januari
Torsdag 30 januari
Fredag 31 januari
Lördag 1 februari
Fredag 7 februari
Lördag 8 februari
ca 2,5 timmar lång inkl. paus.
Se spelschemaBoka din biljett

“Revyn har nog aldrig varit mer politisk och ställningstagande som i år. Jag är stolt att representera årets föreställning och ensemble.”

Jeff Lindström
Regissör, De folkvalda 2019

Boka dina biljetter

Videomaterial

Tidigare och nuvarande videos

Våra sponsorer

Vi är stolta att säga att i år sponsras Katrineholmsrevyn av ICA Maxi (huvudsponsor, Hotell Statt samt av LIS.

VILL DITT FÖRETAG BLI VÅR SPONSOR?

Vart?

Safiren, Drottninggatan 19, 641 30 Katrineholm

Sociala medier