Katrineholmsrevyn 2020

Den nya eran

Om föreställningen

Vad har hänt egentligen?

Vad har vi skapat revy kring den här gången då? Här har ni historierna bakom roligheterna, både lokalt och utomsocknes sådana.

Lokalt

2019 blev ett omsusat år för Katrineholms politik. Äntligen, kan man tycka som revymakare, för stadens politiker har väl inte stuckit ut så där nämnvärt de senaste åren.

Men 2019 var till exempel året då kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström förbjöd tiggeri utanför butiker i centrum, ett förbud som senare utökades att också gälla Lövåsenområdet vid ICA Maxi. Dahlström blev senare på året nominerad till ett pris för sitt arbete med mänskliga rättigheter, en något udda kombination kan tyckas.

Katrineholm har i flera år varit en stad för offentlig konst, både planerad sådan och så kallad gerillakonst. I Djulö allé och utanför Bilprovningen finns svarta plåtfigurer som någon placerat där. En likadan, föreställande en tiggare, placerades utanför Sörmlands sparbank i samband med tiggeriförbudet. Dahlström vrålade att “den skulle bort!”

Tommy Myllymäkis restaurang vid Stadsparken blev en het potatis. Dels för att den blev en lyxkrog när folk ville ha pizza och öl och dels för att kommunen köpte ut den tidigare ägaren och stod för en stor del av renoveringen. Men att detta skulle landa på 17 miljoner kunde väl ingen ana! Inte heller kunde man ana att kommunen dessutom vill satsa på en ny bandyhall för en väldans massa pengar. Men det är klart, numera finns väl åtminstone närmare hundra utövare av den gamla utdöende sporten.

Och vart ska våra ungdomar ta vägen? De hänger nu mest på McDonalds eller härjar på stadens bibliotek och inget av ställena är speciellt populära tillhåll tycker  övriga invånare i Katrineholm. Hur ska man nå ungdomarna egentligen? Vad ska man locka med? Inte ens skolan klarar av uppdraget eftersom resultaten inte ökar med sjumilakliv direkt, även om Bildningsnämnden har en annan åsikt. Fakta kvarstår, i Lärarförbundets skolranking hamnar Katrineholm på plats 217 av 290 kommuner, inte väldigt imponerande.

Det grävs i sta’n också… har ni märkt det? Hål, gupp och husbyggen pågår samtidigt över hela staden och det verkar vara en tävling i hur många platser man kan hålla igång på samtidigt!

Nationellt

Sveriges damer spelade fotbolls-VM i somras och gjorde succé. Med sitt VM-brons har damerna betydligt fler medaljer än herrlaget. Trots detta får damfotboll bara en bråkdel av de resurser som herrarna får. Häromåret fick TV4 hård kritik när Anders Svensson fick en bil för att han spelat så många landskamper (147 st). I samma rum satt Therese Sjögran och befogat undrade varför hon inte fick det när hon spelat över 180 landskamper! Zlatans respons på det var - “ge henne en cykel!” Och inget verkar hänt de senaste fem åren…

Greta Thunberg, 16 år, har ingen kunnat undvika. Hon är en riktig klimatkämpe och har gjort det till sitt livs kamp att få världens makthavare att ändra inställning till klimatet, att få dem att inse att det faktiskt finns ett hot mot vår planet. Mycket imponerande! Hon fick skolbarn över hela världen att skolstrejka, hon gör det själv fortfarande, när hon inte far jorden runt med sitt viktiga budskap.

Internationellt

Det brittiska parlamentet. Suck, säger vi väl bara. Brexit hit och Brexit dit. Ska de gå ur EU eller inte? Ska de få några förmåner kvar om de går ur eller förlorar de allt då? Hur många gånger kan detta debatteras egentligen? I sin smått hysteriska form...

Torsdag 23 januari
Fredag 24 januari
Lördag 25 januari
Torsdag 30 januari
Fredag 31 januari
Lördag 1 februari
Fredag 7 februari
Lördag 8 februari
ca 2,5 timmar lång inkl. paus.
Se spelschemaBoka din biljett

“Revyn har nog aldrig varit mer politisk och ställningstagande som i år. Jag är stolt att representera årets föreställning och ensemble.”

Jeff Lindström
Regissör, De folkvalda 2019

Boka dina biljetter

Videomaterial

Tidigare och nuvarande videos

Våra sponsorer

Vi är stolta att säga att i år sponsras Katrineholmsrevyn av ICA Maxi (huvudsponsor, Hotell Statt samt av LIS.

VILL DITT FÖRETAG BLI VÅR SPONSOR?

Vart?

Safiren, Drottninggatan 19, 641 30 Katrineholm

Sociala medier